2013. március 25., hétfő

Tanfolyam


Látod, te is a folyóba merülsz egyszer, pont olyan vagy, mint a többi vegyszer. És hiába áll rosszul a pikkely, nincs más eset, az okéra klikkelj, mert visszahúz, ha húzod a szádat. Elázol, mégis a torkod kiszárad, a szemüveg alatt hámlik az orrod, ne aludj el, még nem vagy kiforrott. Túl azon, amit megadott már, ott van a tűz és ott van a nyár, és ha bárki kéri, nem adod el: szombat estére nagyhal leszel. 
A szabadidő legyen az első – és hozzá persze a szabadidőfelső – , a munka megvár, el nem szalad, égjen addig csak mások keze alatt. A mikuláscsokik is kifehérednek. Amit ma találsz, azt azonnal edd meg. A hálójába sződd be a pókot, úgyse kapsz tőle már ennél több csókot túl azon, ami leszakadt már. Ott van a szűz, és ott van a nyár, és ha bárki kéri, nem adod fel: vasárnap estére nagyhal leszel. 
Túl azokon, akik megvoltak már, még nagyon sok van, és mindegyik rád vár. Ha bárki kérdi, te sosem adod fel: minden estére nagyhal leszel. 
Hát értsd meg, ahol van kentaur, ott mindig van mellé egy kennottaur, és minden sötét néha fehér. Nem kell úsznod, ha a lábad leér, de akár úszol, akár taposol - akár hegyes vagy akár lapos orr - mindig van nap, és mindig van folyó. Aki tud úszni, annak mindig dejó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése